Gratis producten voor meer inzicht in schrijven

Kies uit wat bij jou past: vul de schrijftest in, download een of meer gratis e-werkboeken en/of lees en bekijk de video's. Elk product op deze pagina geeft inzicht in schrijven, schrijfproblemen en wat je eraan kunt doen.

Test writer's block Schrijftest
Test writer's block

Waarom loop je toch elke keer vast als je gaat schrijven of waarom zie je zo ontzettend op tegen het schrijven? De reden is voor iedereen anders. Daarom heb ik de test ontwikkeld, waarmee je inzicht krijgt in jouw schrijfpatroon. Ken je je eigen schrijfpatroon dan kun je je eigen schrijfprobleem gericht aan pakken. Je krijgt de uitslag gemaild, mét aanwijzingen wat je eraan kunt doen.

E-werkboek voor weerstand bij schrijven gratis e-book
E-werkboek voor weerstand bij schrijven

Verkeerd met je tijd omgaan; steeds maar uitstellen; verborgen angst. Wist je dat dit 'zand’ in jouw schrijfmachine de oorzaak kan zijn van jouw moeite met schrijven? In dit gratis e-werkboek lees je wat dit inhoudt en wat je ermee kunt.

Voor scherpe en zakelijke teksten gratis e-book
Voor scherpe en zakelijke teksten

In dit e-book vind je een uitgebreide analyse van twee teksten. Bestudeer deze en je ziet vanzelf waar de verbeterpunten liggen. Dan kun jij zelf wellicht een nog betere tekst schrijven dan ik al heb gedaan in deze analyse. Ik daag je uit!

Word vaardig met schrijven gratis e-book
Word vaardig met schrijven

Kost schrijven jou iedere keer weer heel veel moeite? Klinkt raar, maar het kan zijn dat je niet goed weet wat schrijven precies inhoudt. Meer inzicht helpt dan. Net als veel schrijven, onder begeleiding. Meer hierover in dit werk-e-book, mét ‘Jeanette’.

Schrijven in je eigen stijl gratis checklist
Schrijven in je eigen stijl

Wat is dat toch, je eigen schrijfstijl? In deze checklist met uitgebreide voorbeelden zie je vele voorbeelden van een eigen schrijfstijl. Namelijk de mijne. Oké, het is de mijne, ik kan moeilijk de jouwe doen... Maar ik verzeker je dat je daar veel van kunt leren.

Je schrijfproces finetunen gratis e-book
Je schrijfproces finetunen

Je schrijfmachine heeft zo nu en dan een oppoetsbeurt nodig. Dan ga je nog beter en makkelijker schrijven. In dit ebook laat ik zien hoe dat in z’n werk gaat en geef ik je een korte uitleg over hoe je op een makkelijke manier structuur kunt aanbrengen in je tekst.


Wil je nog meer leren over schrijven?

Hieronder nog wat links naar waardevolle artikelen en video's.

Grijp de lezer direct

Herschrijven van een tekst: artikel en video

Een begin schrijven dat je lezer werkelijk bij de keel grijpt? In dit blog laat ik zien hoe ik het begin van een tekst verbeter die te veel over de hoofden van de lezers heen is geschreven. 

Er zit ook een uitgebreide video bij waarin ik laat zien wat erbij komt kijken als je zo'n begin herschrijft. 

Natuurlijk, dat wil ik zien Blog en video? Kom maar op!

Het schrijfproces in je hoofd

Hoe gedachten gaan bij het schrijven

Wil je wel eens meemaken hoe dat proces in mijn hoofd gaat, als ik mijn eigen tekst verbeter? 

In dit artikel Je ziet welke gedachten er in mij opkomen, soms razendsnel, want zo zijn die gedachten. Je hoort mij mijn eigen tekst afkraken. Je hoort mij zuchten en lachen. Want ja, dat laatste hoort er ook bij.

En tussendoor krijg je de tips die ik en passant uitspreek nog eens apart in beeld te zien.