Hoe je je eigen tekst verbetert

3 minuten lezen


Overwegingen voor een nog niet zo goede tekst

Tekening van poes met kop op toetsenbord

Hoe pak je dat nu aan als je tekst nog niet prettig leesbaar is? Als je het gevoel hebt dat je nog niet die lezer bij zijn nekvel te pakken hebt?

Dan moet je gaan herschrijven. Maar wat en hoe?

Een klein stukje van dat proces heb ik op video gezet, aan de hand van een blog van mijzelf. Je ziet welke gedachten er in mij opkomen, soms razendsnel, want zo zijn die gedachten. Je hoort mij mijn eigen tekst afkraken. Je hoort mij zuchten en lachen. Want ja, dat laatste hoort er ook bij.

En tussendoor krijg je de tips die ik en passant uitspreek nog eens apart in beeld te zien.

Natuurlijk ging er eerst van alles mis bij dat opnemen. Hij nam wel op, maar ik kreeg het geluid niet te zien, en kon daardoor dus niet editen. Het beeld was niet goed genoeg, zodat je de zinnen niet kon lezen. Dat soort. Daardoor schreef ik iedere keer, tijdens de opnames, een nieuwe versie van die oude blog. Dus heb ik nu 5 versies :).

De vraag is nu wel: wat moet ik met die oude versies? En: welke is nu het beste? Maar dat is voor later. Kijk eerst de video, een korte versie, en een langere versie.

Wil je weten hoe je je tekst kunt verbeteren?

Kijk en luister hoe ik te werk ga met mijn eigen blog.

 De korte versie:

Wil je liever het hele proces zien? Kijk dan de lange versie, mét tips tussendoor voor als jij jouw tekst weer ietsje aantrekkelijker wilt maken.

Wil je weten hoe de vijf versies eruit zien die ik uiteindelijk heb geschreven? Die vind je op in deze pdf Vergelijk 5 versies van 1 tekst

Hulp nodig bij jouw tekst?

Soms zit je gewoon vast, zie je niet meer of je tekst al goed is of dat het misschien wel bagger is. Mail me gerust, dan maken we een afspraak om te zien of ik jou kan helpen.

Neem contact met me op