Schrijven als middel voor waardering

3 minuten lezen


Vrouw met grote bos bloemen in haar handen en boek dat vrolijk kijkt

Jouw werk is het mooiste dat er bestaat. Daar mag best wat meer waardering voor zijn, toch?

Wat zou je ervan zeggen om erover te schrijven? Breng jouw enthousiasme voor je werk over via bijvoorbeeld posts op social media. Of via artikelen. Of via een boek! 

Waar kun je dan aan denken? In dit artikel een korte omschrijving van de mogelijkheden. 

Het begint met jouw enthousiasme

Hoe zou het zijn om veel meer te vertellen over wat jij doet? Om je enthousiasme te laten weerklinken? Om te laten zien wat goed gaat, wat frustreert? Om te vertellen over waar jij warm voor loopt? Wat er zo mooi is aan jouw vak?

Je opwinding die ene dag toen je klant vertelde wat zij bereikte, het inzicht dat ze ineens kreeg. Maar ook, dat praatje met je collega waar je na dagen nog over nadenkt. Die vondst die uiteindelijk toch niets was. Dat dagenlang turen en piekeren. Dat alles.

Schrijf over wat jou beweegt en wat jij doet

Breng je enthousiasme over op anderen. Maak anderen deelgenoot van wat jouw vak inhoudt. Hoe wondermooi het is. Wat jou triggert. Waarom jij elke dag weer verder gaat.

Daarbij gaat het er niet alleen om te laten zien wat voor resultaten je bereikt. Ook dat wat je doet om die resultaten te bereiken. Of dat wat juist minder goed ging. Het maakt je mens.

Schrijf over je twijfels

Schrijven is ook je publiek deelgenoot maken van je twijfels, je mislukkingen en je successen. Je fanbase kan dan meeleven met wat je doet en het krijgt stukje bij beetje inzicht in wat jouw vak inhoudt.

Middel voor waardering

Schrijven wordt zo een middel om waardering te krijgen voor jezelf en wat je doet. Je voelt die waardering zelf. Tegelijk straalt het ook af op je hele vakgebied, misschien zelfs wel op de hele samenleving.

Wil je hulp bij het schrijven?

Vind je het lastig om dit alles via schrijven over te brengen? Vraag gerust hulp. Aan mij bijvoorbeeld. 

Neem contact met me op Of download eerst een van mijn gratis e-books