Schrijven als middel voor waardering

3 minuten lezen


Vrouw met grote bos bloemen in haar handen en boek dat vrolijk kijkt

Hoe zou het zijn om veel meer te vertellen over wat jij doet? Om je enthousiasme te laten weerklinken? Om te laten zien wat goed gaat, wat frustreert? Om te vertellen over waar jij warm voor loopt? Wat er zo mooi is aan jou vak?

Je opwinding die ene dag toen je klant vertelde wat zij bereikte, het inzicht dat ze ineens kreeg. Maar ook, dat praatje met je collega waar je na dagen nog over nadenkt. Die vondst die uiteindelijk toch niets was. Dat dagenlang turen en piekeren. Dat alles.

Schrijf over wat jou beweegt en wat jij doet

Breng je enthousiasme over op anderen. Maak anderen deelgenoot van wat jouw vak inhoudt. Hoe wondermooi het is. Wat jou triggert. Waarom jij elke dag weer verder gaat.

Daarbij gaat het er niet alleen om te laten zien wat voor resultaten je bereikt. Ook dat wat je doet om die resultaten te bereiken. Of dat wat juist minder goed ging. Het maakt je mens.

Schrijf over je twijfels

Schrijven is ook je publiek deelgenoot maken van je twijfels, je mislukkingen en je successen. Je fanbase kan dan meeleven met wat je doet en het krijgt stukje bij beetje inzicht in wat jouw vak inhoudt.

Middel om waardering te krijgen

Schrijven wordt zo een middel om waardering te krijgen voor jezelf en wat je doet. Je voelt die waardering zelf. Tegelijk straalt het ook af op je hele vakgebied, misschien zelfs wel op de hele samenleving.

Wil je hulp bij het schrijven?

Vraag gerust een afspraak met me aan. Dan kunnen we kijken wat bij jou past: wellicht een traject Scherp zakelijk schrijven.