Aanmelden

Schrijven finetunen


Voor als je nog beter en makkelijker wil schrijven

Tekening: poppetje zit fanatiek te typen, met overal memobriefjes om zich heen, met de cirkel van de interne schrijfmachine: de machine oppoetsen

Ben jij ooit uitgeleerd?

Ik in ieder geval niet.

Iedere keer als een collega een tekst van mij doorneemt en feedback geeft, leer ik weer. Hoe ik stokpaardjes heb en dat die toch niet altijd zo zinvol zijn. Hoe ik toch weer denkstappen over sla. Of hoe ik te veel ben afgedwaald.

En soms zit ik zelf vast, dan is het fijn als een andere professional er zijn of haar blik op werpt en mij via een aanwijzing verder op weg helpt.

Dus: het is helemaal niet gek om je schrijfmachine zo nu en dan eens wat te op te poetsen.

Neem gerust contact met me op over de mogelijkheden voor professionele hulp bij dat poetsen.

 

Mail me op leonore@deschrijfster.nl dan maken we een telefonische afspraak voor een kennismakingsgesprek of en hoe ik je kan helpen.

De cirkel van je interne schrijfmachine: machine oppoetsen, ofwel finetunen van schrijfproces en schrijfstijl

Wat houdt dat oppoetsen van de schrijfmachine in?

Oppoetsen van de schrijfmachine is wat ik zie als een van de grotere onderdelen van jouw interne schrijfmachine. 

Iedere machine heeft wel eens een poetsbeurt nodig. Een likje hier, een olietje daar, soms een nieuw onderdeel. Het betekent dat leren goed schrijven nooit af is.

Finetunen van het schrijfproces: hulpvragen

Finetunen van schrijfproces en schrijfstijl kan op allerlei manieren. Het kan gaan om korte ‘beurten’ of langere trajecten. Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden volgen hieronder een aantal vragen waarmee mijn klanten schrijfhulp vroegen:

  • De materie waarover ik moet schrijven is echt complex en ik loop er wat in vast. Kun jij me bij het schrijven helpen om er een logisch, overzichtelijk geheel van te maken? 
  • Ik heb al eens een schrijftraject bij je gedaan en wil dat weer wat opfrissen.
  • Schrijven gaat normaliter best goed en ik vind het ook leuk. Maar nu gaat het niet. Wil jij me een eindje op weg helpen? 
  • Ik schrijf regelmatig blogs of posts voor social media, maar ik krijg weinig reacties. Wil jij er eens naar kijken en me adviseren?
  • Ik wil een folder, boek of brochure schrijven, maar weet niet goed waar ik zal beginnen. Kun jij me bij die start adviseren?
  • Schrijven doe ik graag, als ik me er eenmaal toe zet. Maar ik laat altijd andere dingen voorgaan. Het liefst zou ik willen dat iemand een soort stok achter de deur voor me is. Kun jij zo iemand voor me zijn?
  • Ik moet een rapport schrijven, dat lekker leest maar niet afschrikt door te populair taalgebruik. Wil jij me daarbij helpen?
  • Ik vraag me wel eens af of mijn lezers dat wat ik schrijf wel goed genoeg begrijpen. Wil jij mijn tekst eens lezen en commentaar geven, alsof je mijn lezer bent?

Wat kost deze schrijfhulp?

Dat hangt af van jouw vraag.

Mail me voor een gratis oriëntatiegesprek. Jij vertelt wat je zoekt of waar je tegenaan loopt en ik laat je weten wat ik voor jou kan doen en wat jouw investering daarvoor is.

Overweeg je dit traject, wil je kennis maken of heb je vragen?

Maak een telefonische afspraak met me. Geheel vrijblijvend.

Ik neem graag met je door wat bij jou speelt en of dit traject wat voor je is. Een combinatie – op maat - met andere trajecten is ook mogelijk.

In zo’n gesprek stel ik veel vragen en jij stelt jouw vragen.

Ik stel vragen die jou helpen de beslissing te nemen, waarna jij alle tijd hebt om erover na te denken. Jij hebt het meeste aan zo’n traject als je gemotiveerd bent en dan vind ik het ook het prettigst om jou te begeleiden.

Neem contact met me op
Ze voelt aan wat je bedoelt
‘Ze voelt aan wat je bedoelt’

En dan heb je de opleiding tot levenscoach voltooid en wil je van start…….

oké een folder, leuk, maar hoe doe je dat?

Al surfend naar de mogelijkheden kwam ik op de site van Leonore, die sprak me erg aan en ik heb haar gelijk een mail gestuurd met wat ik zou willen.

Meteen kreeg ik een enthousiaste mail terug met een aantal opties die haalbaar waren binnen mijn budget.

Leonore snapte wat ik wilde en haar begeleiding heeft geresulteerd in een folder waar ik trots op ben!

Dus, wil je ook advies bij het schrijven van je folder?

Ga dan naar Leonore, ze is creatief, denkt mee en voelt aan wat je bedoelt!

Machteld ten Kate, TenKate-coaching

Een sessie afspreken of een andere vraag?

Bel of mail me met je vraag of spreek direct af voor de feedback- of meedenksessie.

Leonore@deschrijfster.nl of 0318 431856

Neem contact met me op Aanmelden