Aanmelden

Je natuurlijke schrijfstijl


Tekening van schilder bij schildersezel die eigen schrijfstijl hanteert in letters

Integer, vertrouwenwekkend en herkenbaar

Jij wil je natuurlijke schrijfstijl ontdekken. Een die echt bij jou hoort, wellicht subtiel als het gaat om rapporten of memo's, of heel herkenbaar voor je blogs, posts voor social media en website. In deze 1-op-1-coaching ontdek je je eigen schrijfstijl en leer je hoe je die inzet. 

Voor wie is deze coaching?

Je houdt van je vak en je wil graag je eigen stempel drukken op de teksten die je schrijft. Ook als het gaat om formele rapporten. En zeker als het gaat om je website, verkoopteksten of blogs.

Wellicht heb je al het een en ander geschreven, maar je ‘doet maar wat’. Je vraagt je af of dit goed is en of dit is wat je lezers en je klanten willen weten.

Of je blijft aanhikken tegen dat schrijven. Je moet, je wil, maar het lukt niet goed. Je denkt ‘dat komt nog wel’, maar dat latere moment komt niet. Je hebt wel al  verschillende concepten in je computer zitten, waarvan je niet goed weet hoe je die af kunt ronden.

Je wil jezelf zijn. Ook in je marketing. Ook in formele teksten.

Kan dat wel, jezelf zijn in je teksten?

Ik kan me voorstellen dat je je dat afvraagt.

Je collega's drukken je op het hart dat je het format van de organisatie volgt. Zo hoort dat nu eenmaal.

Marketeers zeggen dat je wel hun methode, hun tips moet volgen, anders kun je die klanten wel vergeten.

En ik?

Ik zeg altijd dat het om jou draait. Wie ben jij, wat vind jij belangrijk? Dat moet ook terugkomen in hoe je schrijft, waar je ook voor schrijft. Wat je ook schrijft. 

Als je namelijk gaat proberen de stijl van een ander over te nemen, dan merken je lezers dat. Dan komt je tekst minder betrouwbaar over. Je lezers geloven je niet, worden geen klant bij je en gaan niet doen wat jij graag wilt dat ze doen. je boodschap gaat dus verloren. 

Bovendien: hanteer jij je eigen stijl dan wordt schrijven leuker en gaat het je ook makkelijker af. 

Betere klanten door niet meer te verleiden
‘Betere klanten door niet meer te verleiden’

‘Ziezo, hierbij mijn herwerkte teksten. Ik moest er zelf bijna van huilen toen ik ze herlas. Het raakte me echt en dat is de eerste keer, daar ben ik echt gelukkig om.’

Ik citeer hier uit mijn e-mail aan Leonore toen ik haar mijn herschreven webteksten stuurde. Beter kan ik niet laten zien wat het me deed om eindelijk in mijn eigen stijl te schrijven en niet langer met allerlei trucjes mensen proberen te verleiden.

Dat past veel beter bij me als mens; bij wie ik ben en wat ik doe.

Bij businesscoaches had ik geleerd dat je allerlei trucjes moest toepassen om mensen te verleiden.

Ik voelde wel dat dat niet bij me paste, maar hoe moest ik dan wel schrijven?

In Je natuurlijke schrijfstijl gingen we de diepte in om te bekijken wat dat betekent voor hoe je schrijft.

Sinds ik mijn webteksten heb herschreven heb ik betere klanten, klanten die me energie geven. Hun soort probleem past beter bij wat ik te bieden heb en ze zijn bereid om zichzelf in vraag te stellen en om aan zichzelf te werken. Het zijn gewoon leuke mensen.

Steve Savels, Biggerpicture.be

Wat houdt Je natuurlijke schrijfstijl in?

Dit is een 1-op-1-coachingstraject waarin jij gaat ontdekken wat bij jou past. 

  • 1. Wat zijn jouw woorden en jouw schrijfstijl?

Bij je natuurlijke schrijfstijl zijn er woorden waar jij je prettig bij voelt of juist niet, er is informatie die je graag geeft en er zijn zinnen die echt bij je passen en die dan ook relatief makkelijk naar boven borrelen als je ze eenmaal hebt ‘ontmoet’.

  • 2. Welke schrijfvormen en -stijlen passen NIET bij jou?

Het omgekeerde van het vorige punt. Je bent je er soms niet van bewust dat je woorden, zinsdelen of hele zinnen gebruikt die die jou geen goed doen, waar je je zelfs een beetje voor moet wapenen. Ze werken averechts, voor jou en voor je lezers. En toch val je er heel makkelijk voor en zonder dat je in de gaten hebt dat ze je betrouwbaarheid verminderen. 

Iedereen heeft een natuurlijke schrijfstijl. Ook de snelle marketeers. Ook je collega's die ogenschijnlijk zo eenvormig schrijven. Maar wil jij je onderscheiden met ... jezelf? 

Dan is Je Natuurlijke Schrijfstijl voor jou. 

Voor jou als professional: als je binnen het format van je werk toch een eigen stempel op je schrijfwerk wil drukken. Omdat je ervan overtuigd bent dat je teksten dan beter overkomen en beter gelezen worden.

Voor jou als ondernemer: Als je de diepte in wil met je klanten en je echt graag wil dat zij weer een stap verder zetten.

Je natuurlijke schrijfstijl is geen wondermiddel. Met je natuurlijke schrijfstijl voelt schrijven wel beter, natuurlijker. Je voelt als het ware dat wat je schrijft goed is.

Dat kan tijd schelen, maar scheelt vooral frustratie en wanhoop.

Reken op een termijn van zo’n 2 à 3 maanden, met online bijeenkomsten van 1,5 à 2 uur. Maar hoelang het duurt hangt ook af van waar jij op dit moment staat en hoeveel begeleiding je wil bij de afronding van de tekst die je schrijft.

We spreken elkaar in online bijeenkomsten, waarbij we elkaar zien via een camera.

Houd er rekening mee dat we iedere week of om de week een sessie inplannen, waarvoor je huiswerkopdrachten toegestuurd krijgt. Die bespreken we in de online bijeenkomst, waarna  we de volgende stap in je natuurlijke schrijfstijl kunnen zetten.

Na elke sessie krijg je de opname toegestuurd, zodat je die thuis kunt naluisteren. Ook krijg je de documenten toegestuurd die we in de les behandelen.

Neem gerust contact met me op: bel (0318 431856) me of mail me (Leonore@deschrijfster.nl)

Neem contact met me op Aanmelden